Het jaar 2016 is al weer begonnen! Graag wens ik iedereen een gezond, blij en in alle opzichten rijk jaar toe.
2016 begint voor PeuterDansMetMij weer goed, door de vele aanvragen start er in Leeuwarden en in Sneek een extra groep.

In 2011 begon ik met peuterdans in Friesland. Ik begon klein, met een groepje in Sneek en een groepje in Bolsward.  Ik weet het nog goed, ik vond het zo spannend! Alle ouders zaten er bij en ik had geen idee hoe ze het zouden vinden en nog belangrijker; wat de peuters er van zouden vinden….  De spanning viel al snel weg; wat was iedereen enthousiast! Uren, avonden, dagen heb ik achter de computer gezeten om lessen/thema’s te ontwikkelen, muziek er bij te zoeken, prentenboeken gelezen en materialen gezocht. En dan wat je thuis hebt zitten bedenken door de peuters laten ervaren! Ik word nog iedere keer blij van verraste, blije gezichten tijdens het dansen. Maar soms moet je ook dingen bijschaven omdat het te spannend wordt voor sommige peuters. Geen probleem!

In 2012 kwam de Leeuwarder Courant bij me langs in Bolsward om te filmen. Zo leuk om nog weer eens te zien! Wie herkent zijn/ haar peuter?

 

Ik groeide in het aantal peuters zo snel dat ik het niet meer alleen aan kon. Dus begon de zoektocht naar iemand die affiniteit met peuters heeft en muzikaal is. Wat was het moeilijk! Er kwamen mensen kijken in de les. ‘Maar wat lastig, 12 peuters zo lang mee laten doen!’ Soms had ik zelf het idee dat de klik met de peuters er niet was. Gelukkig was er een juf in Leeuwarden (Marijn) die leerde met peuters te dansen. Na een poos ging zij verder in haar eigen werkgebied, choreografe. Op dit moment danst juf Annette met peuters voor PeuterDansMetMij!

Wat natuurlijk gebeurt met iets leuks, is dat het op meerder plekken aangeboden gaat worden. Ik was niet meer de enige in Friesland die peuterdans aanbood. Gelukkig is het zo dat iedereen het op haar eigen manier doet dus zei ik ‘welkom concullega’s!’
Mensen die mijn concept in zijn totaal tot in de kleine details kopiëren zijn er helaas ook.
Te zuur om bij stil te staan, het past ook niet bij de vrolijkheid die peuterdans brengt dus we gaan doorrrr!

Als ik zou bedenken hoeveel peuters (en kleuters) ik de afgelopen jaren in mijn lessen heb gehad kom ik over de 1000 uit. En weet je wat ik zo fantastisch vindt? Ik heb moeders (van peuters die bij me dansten) zwanger  gezien, bevallen van een baby en ze komen nu weer naar peuterdans omdat dat kindje 2 jaar is geworden.

Inmiddels is PeuterDansMetMij 4,5 jaar ‘oud’, geen peuter meer dus 😉
Ik hoop dat ik PeuterDansMetMij door de pubertijd kan helpen en zelfs nog volwassen kan laten worden.
Oftewel, we gaan nog heel wat jaren door!

 

 

 

 

Share