Wanneer ik de eerste regels schrijf van mijn blog sta ik gebogen over mijn notitieboekje wat op het aanrecht ligt. Naast me staat het eten te pruttelen in de pannen op het fornuis. Zoals jullie misschien weten ben ik naast (of eigenlijk natuurlijk vóór) peuterdansjuf ook moeder van 3 topkids (een ook hele normale kids die hun grenzen opzoeken hoor!) en echtgenote van mijn lieve man.

In een gezin moet ’s avonds natuurlijk gewoon gegeten worden dus na een drukke werkdag sta ik daarom nu naast de pannen te schrijven. Gek genoeg komen tijdens het koken vaak mijn beste ideeën op!

Beste ideeën
Zo was daar in 2011 het idee om met peuterdans in Friesland te starten!
Nou ja, dit idee ontstond niet naast de pannen maar hier kreeg ik wel de ideeën voor mijn eerste thema’s voor peuterdans.
Ik wilde leuk met peuters gaan dansen maar juist ook meer dan dat. Ik wilde een bijdrage leveren aan de totale ontwikkeling van het kind.

Door een korte cursus peuterdans te volgen wist ik wat ik wilde; afwisselende lessen waarbij gewerkt zou worden aan taal-en rekenontwikkeling, fijne en grove motoriek en samenwerken.
Maar ja, hoe krijg je kinderen van 2 en 3 jaar zover dat ze zich concentreren op dat wat ik met ze doe?
Juist, met misschien wat dure woorden: Inspelen op de belevingswereld van het kind.
Foto's Iphone tm 8 okt 2015 2101

Gebruik je fantasie!

Oefenen in de keuken
Zo kwam het dat ik tijdens het koken naast de pannen regelmatig ineens kikkersprongen maakte of een gedichtje probeerde te zingen. Toen keken mijn kinderen daar nog wel eens gek van op, nu weten ze niet beter dan dat mama staat ‘te oefenen’ in de keuken voor peuterdans.

Kikkersprong

Inmiddels zijn we dik 4 jaar verder.
Nog steeds sta ik dus naast de pannen te borrelen van ideeën!
Ook lees ik steeds meer in de media welke dingen goed zijn voor de ontwikkeling van een kind.
Samen (prentenboeken) lezen, telspelletjes, materialen voelen, zingen, samen spelen en laatst nog een artikel over bewegend leren.

Oh, de aardappelen zijn gaar! Ik rond dus af en krabbel nog snel in mijn notitieboekje de vraag:

De lessen die ik ontwikkelde voor PeuterDansMetMij wil ik naadloos laten aansluiten op de ontwikkeling van een peuter en brengen het kind hopelijk zelfs nog wat verder op bovengenoemde vlakken.

Merken jullie daar als ouder thuis bij je peuter ook iets van? Ik lees het graag!

Share